• #vivärnaromvårjord
Fraktfritt över 349kr

Månandens GlitterTips

Nu är vi framme i december och julen närmar sig sakta och säkert. Det är en speciell tid som råder nu i dessa coronatider. Inget är sig likt. Mycket är förändrat. Mycket sorg och längtan. Men vi får vända det negativa till det positiva så gott det går. Vi får mera tid tillsammans med dem vi har närmast i vår egen familj. Och då passar det bra att sitta och pyssla. Det är bra för själen och så får man umgås riktigt ordentligt. Som här där vi skapat våra egna glittrande pepparkakor i trolldeg. Vem minns inte trolldegskakor man gjorde som liten? De går tyvärr inte att äta, men är vackra att titta på. Och så kan man hänga upp den i fönster eller i julgranen. Visst blev de fina? Och såklart har vi använt oss av vårt 100 % plastfria glitter. Glittret är väldigt mjukt och stimulerande att arbeta med. Så MÅNADENS TIPS! Är att göra sina egna specialdesignade glitterpepparkakor.

DU BEHÖVER: Trolldeg, pepparkaksformar eller dylikt, lim, färg och glitter. Bra om du använder så miljövänligt material som möjligt.

Trolldeg:

  • Vetemjöl 3 dl
  • Salt 3 dl
  • Kokhett vatten ca 1,5 dl (Se till att du inte bränner dig)

Blanda ihop ingredienserna tills det blir en fin och smidig deg. Sätt på ugnen på 100 grader. Kavla ut degen och gör dina figurer, som när du gör pepparkakor. Om det skulle bli lite sprickor och ojämnheter i figurerna, ta lite vatten på fingret och gnugga lite försiktigt. Om du vill ha hål i figurerna ta en spetsig penna. Sätt sedan in dem i ugnen i ca 3 – 6 timmar beroende på hur tjocka figurer du gjort. Ta ut dem och låt dem svalna. Måla figurerna och låt dem sen torka. Ta sen vårt plastfria glitter och strö över som det passar dig/er.

Se till att ha ett papper under när du jobbar med glittret så att du kan hälla tillbaka det som hamnat utanför. Bara att vika pappret till en lite ränna och hälla tillbaka glittret i burken. Man kan använda det glitter man vill, men det blir nog lite mera maffigt med det större glittret Super Chunky. Eller så blandar man som man vill. Hur du än väljer att göra, så Lycka till! 


(En liten påminnelse om att kakorna inte ska ätas då de  är mycket salta och att glittret inte är ätbart)Här är några bilder på våra egna designade glitterpepparkakor. Visst blev de fina?

(Skicka gärna in bilder då du använt vårt glitter, så kanske vi lägger upp det här.)