• There is always time to sparkle
Fraktfritt över 349kr

Om MyPureGlitter


Lite glitter gör väl ingen skada? Jo, det är precis vad det gör och är det som sker i haven menar forskare som nu vill förbjuda vanligt glitter.


Vi älskar glitter! Men de flesta glitter som finns i dag innehåller mikroplaster vilket inte är bra för miljön. De pyttesmå flingorna består av aluminium eller PET-plast. Detta frigör hormonstörande kemikalier när det bryts ner i djurs eller människors kroppar. Nu äter vi ju inte glitter, men det är lätt hänt att det spolas ner i avloppet eller hamnar i naturen på ett eller annat sätt, och som sen tas upp av fiskar eller andra organismer som är en del av vår matkedja. För att göra en lång historia kort. Mikroplaster som hamnar i havet blir attraktiva måltider för de små organismer som lever i vattnet. Och eftersom plastpartiklarna inte bryts ner i matsmältningsorganen, orsakar de också stor skada även hos de större djur som äter de små organismerna. Det gillar vi såklart inte! Vi på MyPureGlitter använder oss av världens första 100% plastfria, certifierade biologiskt nedbrytbara och verifierade mikroplastfria glitter. För oss är det bara 100 % plastfritt glitter som gäller!


Inte alla älskar glitter, men vi antar att Du gör det då du är inne på vår sida. Glitter kan ge så mycket glädje på många vis. Det liksom piggar upp! Du kan göra dig vacker och använda dig av glitter i din make up. (Se gärna och inspireras utav våra modeller i kategorin GlitterInspiration) Du kan fixa glittrande naglar. Du kan skapa och glittra med dina barn eller barnbarn. Du kan använda glittret i tvålar och i magiska blandningar. Du kan använda det till väldigt mycket. Dock går det inte att äta eller dricka.


Vi är Sveriges första certifierade & licensierade BioGlitter®-återförsäljare. Vi säljer bara 100 % biologiskt nedbrytbart glitter. För oss är det enda alternativet.


Det glitter som vi har i vår glittershop  är alltså 100 % plastfritt. Det är certifierad och biologiskt nedbrytbart i vatten vilket innebär att det är en garanterad biologisk nedbrytning i en naturlig sötvattenmiljö. En viss skillnad på glittret är det såklart. Det här glittret har en lite mera softare glittereffekt än vanligt glitter då glittret är tillverkat av växtcellulosa, främst härledd från icke-GMO odlade eukalyptusträd. (GMO = genmodifierad.)Användning


Även om glittret är utformad för användning i kosmetika, är det tillräckligt robust för användning i vanligt pyssel, tryckning på tyg och dekorativa applikationer. Vi är stolta över att kunna erbjuda ett glitter som är världens mest miljövänliga glitter.Allergener

Vårt glitter är fria från följande allergener: ägg, jordnötter, mjölk, sesamfrön, fisk, sojabönor, senap, lupin, blötdjur, kräftdjur, svaveldioxid, selleri, spannmål, nötter.