• There is always time to sparkle
Fraktfritt över 349kr

FAQ

Är allt glitter godkänt för kosmetisk användning?

Ja, Bioglitter™ PURE-serien är godkänd för kosmetisk användning i USA, EU och alla större regioner. 

Kan ni skicka testrapporter som visar att glittret är biologiskt nedbrytbart?

Produkter som är certifierade för "OK biodegradable WATER är GARANTERADE för TÜV" för biologisk nedbrytning i naturliga sötvattensmiljöer.

Detta är den högsta nivån av oberoende certifiering för biologisk nedbrytbarhet i sötvatten i världen.
Cosmetic Bioglitter™ PURE är oberoende certifierat "OK Water Freshwater Biodegradable by TUV Austria". Du kan verifiera detta med "S0933"-koden nedan på TUV:s webbplats med hjälp av följande länk https://www.tuv-at.be/green-marks/certified-products/


Jag förstår att glittret alltså är tillverkat av växtcellulosa från Eukalyptus. Har ni något certifikat som visar detta?

Maila oss på [email protected] så kan vi visa dig certifikatet!Jag försöker förstå skillnaden mellan ert glitter och vanligt biobaserat plastglitter. Kan ni förklara skillnaden för mig? Vanligt biobaserat glitter kan ju också vara tillverkat med cellulosa som råmaterial.

Ja, det är ganska enkelt! Bioglitter™ är biologiskt nedbrytbart i den naturliga miljön och är oberoende certifierad av respekterat certifierande organ TUV.

Inga av våra konkurrenter kan erbjuda detta. De gör anspråk men har inga bevis för det.

Den specialiserade regenererade cellulosan som används i Bioglitter ™ är unik för Bioglitter ™ och är inte tillgänglig för andra glittertillverkare.

Glitter från andra tillverkare är i bästa fall cellofan med olika beläggningar (vanligtvis Epoxy, vilket inte är anpassat för kosmetisk användning), eller PLA (kommer endast att brytas ned i industriella komposteringsanläggningar,

inte i miljön) vissa fall kan glittret utgöras av celluloseacetat, en tidig form av plast.

Eller i vissa fall har vi sett PET-glitter från östra asien och delar av Ryssland (men som säljs av europeiska distributörer) som är märkt som "biologiskt nedbrytbart" eller med ingredienserna listade som "cellulosa" trots att det inte är det. Bioglitter™ känner inte till något annat "biologiskt nedbrytbart" glitter på marknaden som har genomgått en trovärdig oberoende certifiering.

Är produkten CE-märkt?
CE-märkning är inte tillämplig på kosmetiska produkter, eftersom kosmetiska bestämmelser har prejudikat.

Är den FSC-godkänd (trä/papper)?
Ja!