• There is always time to sparkle
Fraktfritt över 349kr

GlitterGuide

Storlek på glitter och burkar

Just nu har vi två olika storlekar på vårt glitter. Standard och Super Chunky. Allt glitter har formen av en hexagon. Det ena glittret, Standard, är som ett soft/fint pulver och Super Chunky är ett större glitter. Vi har 6 rena färger. Rött, blått, grönt, gult, silver och ljusrosa. Vi börjar så här. Men vi hoppas såklart kunna utöka både färger och glitterstorlek framöver. Vi har 3 olika storlekar på våra aluminiumburkar. De ligger på 3,5 g, 6 g, och 18 gr. De på 3,5 g säljs enbart i 6 pack.


Standard 

008 Hex flakes (0.2 mm)

Standard

Super Chunky

040 Hex flakes (1.02 mm)


Allt vårt plastfria glitter kan användas i ansikte, hår, naglar och på kroppen samt i hantverk. Dock går det inte att äta.Hur kan man använda PureGlitter?


1. Ansiktet: Tvätta ansiktet och se till att torka det ordentligt. För att få glittret att fästa behöver du en gel som du applicerar på det stället där du vill ha ditt glitter. (Du kan med fördel använda den Aloe Vera gel som vi har här i vår webshop). Ta sen glittret och fäst det på gelén. Var dock lite försiktig så du inte får glitter i ögonen. Om det skulle ske så skölj ögonen med kallt vatten. Titta gärna på våra glittermodeller i kategorin GlitterInspiration.


2. Naglarna. Tvätta händerna och torka dem ordentligt. Ta sen ett genomskinligt gellack och måla på nageln. Doppa sen nageln försiktig i glittret. Avsluta med att sätta på gellack ovanpå glittret. Det tar sin lilla tid att glittra dina naglar. Men resultatet blir fint. Du kan även hälla glittret direkt i din lackflaska för ett snabbare resultat. 


3. Pyssel: Du kan även använda detta glitter till att göra inbjudningskort och tackkort eller liknande. Du kan även använda det när du vill glittra på teckningar eller på glasburkar. Ja, du kan använda detta glitter på precis samma sätt som vanligt glitter. Ingredienser i vårt glitter - Rayon (cellulosaregenererad), glycerin (växtbaserad), vatten, urea, schellack, [+/- glimmer, syntetisk fluorflogopit, titandioxid (CI: 77891), järnoxid (CI: 77489), ammoniumferrocyanid (CI) : 77510), tennoxid (CI: 77861).